top of page

Volontärgruppresa för företag

UTIFRÅN PERSONALEN OCH GÖR EN INSATS MED BESTÅENDE RESULTAT

Som ett led i hållbarhetsarbete, samhällsansvar och egna CSR-initiativ efterlyser många företag en större eftertanke i sina personalaktiviteter. Good Travel erbjuder företag att låta sina medarbetare resa ut som volontärer i en gruppresa. På en sådan grupp-volontärresa får deltagarna ge sitt bidrag till en bättre värld och gruppen blir en länk i en kedja av volontärer som tillsammans åstadkommer fantastiska och långsiktiga resultat.

Det finns flera anledningar för företag att ge sina medarbetare möjlighet att resa som volontärer förutom att konkretisera och öka intresset för företagets CSR arbete.

Istället för vanliga belönings- eller konferensresor till turistorter och konferenshotell med konstruerade gruppaktiviteter och påkostade kvällsevenemang kan medarbetarna göra en verklig insats där team-bildningen kommer på köpet. Att jobba som volontärer ger gruppen en unik sammanhållning. Samtidigt får deltagarna upplevelser och minnen för livet, en motivation för både yngre och äldre medarbetare.

 

En volontärresa är utvecklande och lärorik både i och med att man möter ett nytt land och kommer ”under ytan” på kulturen men också i det att man arbetar i en verklighet där drivkrafterna är helt andra än på hemmaplan. Både som ledare och medarbetare utvecklar och stärker man nya sidor och individuella talanger under projektet.

Good Travel skräddarsyr resor, boende och projektaktiviteter anpassade efter både behoven på plats och företagets önskemål. Vi har lokalt baserade samarbetspartners med hållbarhetstänkande och vi tar hänsyn till den lokala miljön. Flygresor klimatkompenseras och det konkreta resultatet av kompensationen redovisas tydligt. Good Travel kan arrangera volontärförsäkring och handledare som följer med på resan.

 

Som volontär kan man hjälpa till med alltifrån att delta i skolundervisning, sportaktiviteter eller hälsoinformation i fattiga och utsatta områden till datainsamling om utrotningshotade djurarter eller återställande av naturreservat.

Vi rekommenderar gärna resor till länder i södra Afrika, som har fördelen av ingen tidsskillnad gentemot Sverige. Resor finns även till bland annat Malaysia och Indien.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Tack för att du skickar in!

bottom of page