top of page

Varför göra en volontärresa med Good Travel?

Det finns mängder av olika sätt att göra en insats på. Ett av dem är att åka på en volontärresa. Men hur ska man välja vart eller med vilken organisation man ska åka?

Vi på Good Travel vill kunna erbjuda dig en bra resa och möjlighet att delta i ett seriöst projekt. Vi vill att du ska känna dig omhändertagen och trygg både innan och under din volontärresa. Vi vill inte bara att du ska göra en volontärresa, vi vill erbjuda dig en upplevelse!

Läs gärna om våra värderingar och etiska ståndpunkter som genomsyrar valen av våra projekt.

NOGA UTVALDA PROJEKT

När du väljer att åka på volontärresa med Good Travel så kan du vara säker på att det är ett seriöst projekt där både du och dina kunskaper kommer till nytta och att de pengar du betalar verkligen går till det projekt du valt. Vi har besökt alla våra projekt och är noga med att de ska följa våra kärnvärden. Dessutom är vi noga med att ta in utvärdering och synpunkter från volontärer som varit på plats.

VI HJÄLPER DIG IGENOM HELA RESAN

Vi finns till för din skull och därför hjälper vi dig med så mycket vi kan. Det betyder att vi gör allt från att svara på frågor om projektet till att boka flyg och ordna med din försäkring. Så klart kan vi också hjälpa till att boka olika utflykter och ge tips på vad mer du kan göra i ditt projektland.

DU ÄR VÄL FÖRBEREDD

Vi ser till att du är väl förberedd inför din volontärresa. Du kommer att få ett mail med förberedande information och ett resekompendium där du kan läsa mer om ditt projekt och om landet, kulturen, klimatet och vad du kan komma att uppleva som volontär. Du får även praktisk information som packlista och prisindex.

Du har också möjlighet att få kontakt med någon av våra tidigare volontärer som varit på det projekt du ska till för att få tips och råd, hör bara av dig till oss!

LOKAL KONTAKTPERSON

Vi vill att du ska känna dig trygg och att du ska kunna fokusera på ditt volontärprojekt. Därför kommer du att ha en projektledare och lokal kontaktperson 24 timmar om dygnet som talar engelska och som hjälper dig på plats. De finns där för din skull och har lång erfarenhet av volontärer.

MER ÄN BARA JOBB

Vi på Good Travel tycker att en volontärresa är mer än att bara arbeta. Det är också ett sätt att få se ett annat land och uppleva en annan kultur. Vi tror nämligen att resor kan öka den kulturella förståelsen mellan människor. Ett sätt att lära känna ett annat land är att få uppleva landets historia och natur, därför har vi ofta inkluderat utflykter i våra resor. 

ALLA SOM VILL KAN ÅKA

Våra volontärresor är för alla! Vår yngsta volontär har hittills varit 7 år och vår äldsta 78 år. Andledningen till volontärresan kan vara många; gymnasister som gör sitt projektarbete åker med oss likaväl som företag ser volontärresan som ett sätt att motivera och utveckla sina anställda. Vi ställer inga krav på specifika kunskaper utan alla som vill kan åka.

Men om du har någon särskild erfarenhet som du kan bidra med så kan vi ordna ett projekt till dig där din kunskap kommer till användning. Vi har bland annat ordnat med placering för sjukvårdspersonal i KwaZulu Natal.

VI FÖLJER SVENSKA KONSUMENTREGLER OCH VI HAR RESEGARANTI

Vi vill ha välinformerade volontärer med rätt förväntningar men saker kan gå snett och då finns vi där som din arrangör och kan hjälpa dig. Du kan ta upp problemet med oss så löser vi det tillsammans, något som kan vara svårare med en utländsk arrangör som bara följer lokala regler. Vi ställer dessutom resegaranti till Kammarkollegiet för din säkerhet, läs mer under fliken Resegaranti.

INTYG TILL DITT CV

En volontärresa är inte bara en berikande upplevelse det är också en merit. Att ha arbetat som volontär och dessutom arbetat i en annan kultur är meriterande och efter din volontärresa kan du få ett intyg från oss som visar på ditt engagemang och din erfarenhet.

DU BIDRAR EKONOMISKT

Det kanske kan kännas lite konstigt att betala för att göra en volontärresa. Huvuddelen av det du betalar går till din mat, boende, transport och lön till lokal personal. När du reser med oss så är dessutom ett visst belopp öronmärkt och doneras till det projekt du arbetar med. Om du till exempel tillbringar två veckor som volontär i Rumänien så bidrar du med så mycket pengar att alla barn på sjukhuset kan få rena blöjor en hel vecka.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Tack för att du skickar in!

bottom of page