top of page

Du får så mycket tillbaka!

När du åker som volontär gör du det i första hand för att bidra till ett projekt och ett ändamål som du brinner lite extra för. Många blir därför väldigt förvånade när de inser att de själv har lärt sig massor och utvecklats under resan. Det är inte helt ovanligt att Good Travels resenärer kommer hem och säger att det fått ett nytt perspektiv på livet.
 

Förutom det självklara, att du vill göra gott och att det känns bra att ha bidragit till något positivt så kan din volontärresa även ge dig andra vinster.

LÄR KÄNNA MÄNNISKORNA OCH KULTUREN

Som volontär får man privilegier som sällan är förunnat en vanlig turist, en unik möjlighet att verkligen lära känna ett främmande land. Under en semesterresa får du sällan tid eller ges sällan möjligheten att fördjupa sig i hur den lokala befolkningen lever. Även om du tog dig tid och ansträngde dig, skulle du med stor sannolikhet bli betraktad som en turist och bli behandlad därefter. Men när man som volontär bor och arbetar tillsammans med lokalbefolkningen får man verkligen lära känna folket, kulturen och landet man besöker.

EN VIKTIG MERIT

Undersökningar har visat att arbetsgivare uppskattar och värdesätter volontärerfarenheter; bland annat visar det på ett personligt engagemang, beslutsamhet, ansvarsfullhet och empati. Det är populärt bland studenter, nuvarande som nyexaminerade, som vill bygga på sitt CV eller bland karriärister som antingen skulle vilja eller är i färd med att byta jobb. Volontärerfarenhet tillför ytterligare en dimension till en meritlista och ger kanske det lilla extra en arbetsgivare söker.

FÖRBÄTTRA SPRÅKKUNSKAPER

Att förbättra eller lära sig ett nytt språk kan vara svårt att göra själv eller i ett klassrum. Men genom att arbeta i ett projekt får man öva praktiskt dag som natt. Det blir lättare och mer effektivt när upplevelsen samtidigt är stimulerande och minnesvärd. Volontärresor är jättebra för att putsa och förbättra de språkkunskaper som du har. I några av våra projekt kan du även välja till att studera språk lite extra.

DINA PENGAR RÄCKER LÅNGT

En del är förvånade över att det ska kosta pengar att göra en volontärinsats över huvudtaget. Men att driva projektet är kostsamt; dina pengar är ett bidrag för att de ska kunna fortsätta utvecklas samt täcka de kostnader som uppstår för att ta hand om dig. Inkluderat allt, bidrag och upplevelse, förblir volontärresor en väl värd satsning!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Tack för att du skickar in!

bottom of page