top of page

Mall 1 - Rubrik 3 fast med vit färg

Vi på Good Travel tycker att alla som vill ska kunna åka på en volontärresa. Allt som krävs är en vilja att hjälpa till och ett öppet sinne. Nästan hälften av de som åker på en volontärresa reser på egen hand, man träffar ändå massor med människor på projektet som delar samma intressen och ofta får man nya vänner för livet. Så klart kan du åka tillsammans med en kompis eller familjemedlem. Vi kan då hjälpa till så att ni får bo ihop och arbeta tillsammans om ni vill det.

STUDENTER

Att åka som volontär som student är populärt innan, under eller efter universitetsstudier. Inte bara för att dina flexibla scheman gör det lättare för dig att komma iväg – även för längre perioder; utan även för att det ger dig möjlighet att få livserfarenheter (såsom internationell arbets- och språkerfarenhet) som kommer vara en bra tillgång när du senare söker jobb. Många arbetsgivare ser volontärerfarenhet som ett plus i en meritförteckning/CV.

Läs också mer här om att kombinera en volontärresa med ditt projektarbete

MITT I LIVET

Är du trött på charterresor? Har du funderingar kring din karriärinriktning? Eller är du kanske oinspirerad av de dagliga arbetsrutinerna och är i behov av en liten kick? Många volontärer är mitt i livet och tar ett välförtjänt avbrott för att få lite extra inspiration och stimulans. Vi erbjuder dessutom volontärresor som är från 2 veckor, vilket innebär att du inte behöver säga upp dig från ditt jobb för att kunna åka, du kan istället välja en volontärresa framför en traditionell semester.

60 PLUS

En växande skara volontärer är personer som närmar sig pensionsåldern eller som just har blivit pensionerade. Att du blivit lite äldre (och klokare) betyder inte att det finns några hinder för dig att hjälpa till som volontär. Tvärtom kan den erfarenhet du skaffat dig under livet komma till stor nytta. Och kanske äntligen har du tid för att göra det du alltid önskat. Låt inte åldern avskräcka dig från att uppfylla en ungdomsdröm! Läs reseberättelser från andra som åkt efter pensionen.

RES SOM FAMILJ

Familjer kan också åka på volontärresor. Det kan vara ett bra sätt att sammansvetsa sin familj eller att få barnen att bättre uppskatta det som de tar för givet hemma. Men alla projekt tar inte emot familjer, många projekt har åldersgränser på sina deltagare; hör av er så vi kan undersöka!

RES SOM FÖRETAG ELLER ANSTÄLLD

Flera företag och arbetsgivare börjar tänka i andra banor än vanliga belönings- och utbildningsprogram. Istället för en teknikpryl som pris i säljtävlingen eller alpresa för konferensen finns möjligheten att göra en insats för barn och samhälle eller djur och natur. Anställda kan få en resa som motivation för ett bra jobb, som en del i ledarskapsutveckling eller som ett led i företagets sociala ansvarstagande. Åk på egen hand eller i grupp till några speciellt anpassade projekt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Tack för att du skickar in!

bottom of page