top of page
  • Skribentens bildAnna

Sara tillbringade julen i Zambia

Uppdaterat: 14 juni 2018

Sara spenderade julen tillsammans med barnen i Zambia, en resa som gav henne väldigt mycket tillbaka.

Min resa till Zambia, Livingstone, är en resa jag alltid kommer att komma ihåg. Det började med att jag stod ensam på Arlanda i Stockholm och fick en stor klump i halsen, jag tänkte “Sara vad har du gett dig in på.. Själv till Afrika? Du är inte riktigt klok”.


Väl framme i volontär huset i Livingstone så kunde jag inte känna mig tryggare. Den fantastiska atmosfären och de genomgoa volontärerna som kom från hela världen gjorde att jag aldrig kände mig ensam.


Den första dagen på projektet var chockande, det var svårt att ta in allt man såg. Jag som kommer från i i-land har aldrig upplevt fattigdom på det sättet. Vissa barn hade inga skor och vissa hade bara en.


Trots deras brister så har jag aldrig träffat gladare barn än dem. Deras leenden gick ständigt från öra till öra och de ville hela tiden lära sig nya saker.


Kort på barn som vinkar


“Vi vill lära oss matte, vi vill läsa!” Känslan att höra barnen säga att de uppskattar att jag var där och hjälpte dem var obeskrivlig.


De alla är så otroligt tacksamma för allt. Jag kan inget annat än att uppmuntra andra till att åka på detta projekt!


Kort på barn som ler med ansiktsfärg


Jag blev kär i både folket och landet och jag vet att jag en vacker dag kommer att återvända!


Hälsningar Sara


45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page