top of page
  • Skribentens bildAnna

Jasmine på Borneo

Uppdaterat: 9 mars 2023

Jasmine åkte som volontär till Borneo för att hjälpa solbjörnarna. Här beskriver hon i egna ord hur det var. Om du är intresserad av resan kan du läsa mer här.Min tid på Borneo har varit en betydelsefull upplevelse som har lämnat minnen för livet. Jag har fått möjligheten att utöka mina kunskaper om malajbjörnen och även få bidra till rehabilitationen av denna art, vare sig det har varit utfodring, rengöring, hälsokontroller och mer.


Min tid på Bornean Sunbear Conservation Centre började med att jag blev tilldelad en

"buddy” som jag skulle arbeta med de veckor jag befann mig på centret. Under mina veckor här har jag tillsammans med denne fått utföra en mängd olika uppgifter, exempelvis medicinering av björnar, vård, rengöring, utfodring, staketkoll, undersökning av avföring och mycket mer. Alla dessa uppgifter kan verka små men det är saker som bidrar till centrets framgång och viktigast av allt, björnarnas hälsa. Jag vill tillbringa ett stort tack till min buddy och alla i personalen som gjorde dessa dagar ännu roligare!
Jag fick även delta i en hälsokontroll av en björn, där fick jag möjligheten att rengöra tassar och ta björnens temperatur, denna nära kontakt och dessa nya erfarenheter kommer jag inte glömma. Jag spenderade även min tid på att skapa berikningar till en variation av björnar, särskilt till min favoritbjörn Linggam. Berikningar är då något man skapar och berikar djurens miljö med som har målet att främja djurets naturliga beteenden, exempelvis födosök.

Ännu en möjlighet för mig var att jag fick gå upp på plattformarna och prata med besökarna om mina upplevelser som volontär. Det var otroligt givande och kul att få berätta och dela med mig av mina upplevelser samtidigt som jag fick höra om besökarnas tankar och intressen.

Jag har under min tid fått se roliga djur och insekter samt fått lära känna alldeles underbara människor som jag har kontakt med än idag.Vad man än tycker om djur i fångenskap så måste man lägga fokus på att detta rehabiliteringscenter gör sitt absolut bästa för dessa björnar, de individer som de har fått in har fått uppleva hemska levnadsförhållanden innan de tagits emot av centret. De har lyckats väl med att kunna erbjuda dessa björnar bättre liv och även erbjuda människor en bättre kunskap om hur läget är för dessa björnar.

De sista dagarna var en blandning av känslor, samtidigt som jag var nedstämd över tanken av att behöva lämna centret så var jag tacksam över de fantastiska upplevelserna och minnena jag skulle ta med mig hem. Stort tack till alla som gjorde detta möjligt och till alla som bidrog till att göra upplevelsen bättre, tack till alla finfina björnar som jag fick möjligheten att lära känna!

Vill du som läser detta på något sätt hjälpa till och göra skillnad kan jag rekommendera att volontärarbeta på Bornean Sunbear Conservation Centre, det är en upplevelse som kommer ge dig och björnarna otroligt mycket.38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page