top of page
  • Skribentens bildAnna

Elins bästa veckor

Hur förklarar du några av de bästa veckorna i ditt liv?

Det har sedan barnsben varit en dröm för mig att få åka till Sydafrika och uppleva de vilda djuren i deras naturliga miljö och att bara få känna den fantastiska atmosfären. Och tack vare Good Travel och Siyafunda Wildlife Conservation Project blev min dröm verklighet och det blev så mycket bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig.

Jag tillbringade fem veckor tillsammans med Siyafunda och deras rangers. Första veckan bodde jag i deras huvudläger där det fanns tillgång till bland annat wi-fi, pool och hus att sova i. De resterande fyra veckorna valde jag att spendera i deras så kallade bushcamp, vilket var en häftig upplevelse. Vi sov i tält, duschade i en utomhusdusch och vi var så nära djurlivet som vi kunde komma.

Vi åkte ut på game drives två gånger om dagen och varje tur tog omkring 4 - 5 timmar. Detta kan tyckas som en lång tid men tror mig, tiden gick så fort att du inte ville att den skulle ta slut.

Under game drives fick vi spåra olika typer av djur och samla in data om dem. Du kan lära dig så mycket genom att bara titta på spåren eller djuret själv men där du lär dig mest, var definitivt från de mycket kunniga rangers/guider.

Jag har fått uppleva och lära mig så mycket genom att vara volontär hos Good Travel och Siyafunda. När det var dags för mig att lämna, var det verkligen med en saknad eftersom jag hade fått med mig så mycket. Men det kändes i hjärtat att jag lämnade något fantastiskt bakom mig. Jag är väldigt glad för de lärdomar och erfarenheter jag fått och nu räknar jag bara dagarna tills jag kan åka tillbaka.


95 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page