top of page

AFRIKA

Girl Empowerment i Tanzania

Resans längd

2 - 10 veckor

När kan man åka?

Startdatum:

Resan startar igen 2023


 

Priser 2020 (vi återkommer med 2023 års priser)

16 500 kr (2v)
20 500 kr (4v)
25 200 kr (6v)
29 900 kr (8v)
35 700 kr (10v)

Om du vill vara borta ojämnt antal veckor eller längre än 10 veckor så kontakta oss så hjälper vi er

Överblick

Överblick

Dagens Afrika möter stora utmaningar på flera plan, men ett av de bästa sätten att ta sig an dessa utmaningar är genom att ge flickor och kvinnor mer inflytande i samhället. På den här resan får du möjlighet att arbeta med flickor och unga kvinnor i åldrarna 11-18 år och vara en del av förändringen i Tanzania. Programmet har vunnit flera internationella priser för Responsible Volunteering och Real Impact. 

 

Din vistelse i den lilla byn Mdawi, nära det majestätiska Kilimanjaro kommer bli en upplevelse för livet. Du kommer att få interagera med det lokala Massajfolket, lära unga kvinnor att ta plats och göra skillnad, och få njuta av den unika naturen.

PROJEKTETS HÖJDPUNKTER:

 • Gör verklig skillnad för flickor i Tanzanias samhälle

 • Få unik insyn i Massajsamhället

 • Skaffa vänner för livet

 • Upplev den majestätiska naturen och djurlivet runt Kilimanjaro

Fakta

DESTINATION

Mdawi, Tanzania

ANKOMSTFLYGPLATS

Kilimanjaro Airport, projektledare hämtar dig från flygplatsen under vissa tider på dagen.

KLIMATKOMPENSERA

Från 1 januari 2020 är klimatkompensation av flygresan obligatorisk för alla Good Travels volontärer. Du kan välja att klimatkompensera genom oss utan att vi tar någon avgift för det. Vi beräknar det utsläpp i CO2 som motsvarar din flygresa inklusive mellanlandningar och din kostnad för klimatkompensation.

Klimatkompensation sker genom plantering av regnskogsträd i Corridor of Life, Borneo, Malaysia. Du kan läsa mer om Good Travels klimatkompensation här: www.goodtravel.se/klimatkompensation.

Kostnaden för att kompensera denna resa tur och retur blir 500-600 kronor beroende på flygresa.

AKTIVITETER

Du kommer att få:

 • Hjälpa till med engelskautbildning för att hjälpa flickorna i arbetslivet

 • Vara stöd till flickor som är i fara för att bli bortgifta

 • Arrangera lekstunder och aktiviteter

 • Jobba med singelmammor och änkor i en Women’s support group

 • Hålla i gruppdiskussioner för flickor som har det svårt

 • Hjälpa flickor med sitt CV

 • Jobba med lokala kvinnliga entreprenörer

Det finns även möjlighet att:

 • Åka på turer i det berömda Serengetireservatet

 • Interagera med den lokala kulturen på guidade turer

 • Åka på hiker och tälta

 • Besöka en lokal kaffeplantage och smaka på det berömda kaffet

ARBETSTID

Morgon- och eftermiddagsaktiviteter, helgerna är ledig tid som du kan använda för att utforska miljön.

KRAV

Minimiålder 18 år. För detta projekt krävs ett utdrag ur belastningsregistret. Detta kan endast beställas personligen via polisen och kostar 192 kronor. Vid bokningstillfället får du mer information.

DETTA INGÅR

Hämtning från flygplats, boende i volontärläger, alla måltider, transporter, föreläsningar, myggnät och sängkläder. Du får även en kort kurs av ledarna så att du kan bidra på ett betydelsefullt och hållbart sätt.

DETTA INGÅR EJ

Flygresa, visum och försäkring ingår inte men vi hjälper dig gärna att ordna detta

Utflykter – du får mer information om vad som finns att göra och hur mycket det kostar vid bokning.

FLYGINFORMATION

Du ska boka ditt flyg så att du anländer till Kilimanjaro international Airport. Vi ger dig mer information om tider när du ska boka ditt flyg.

VISUM

Ditt pass ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresa och ha minst två tomma sidor för visum och stämplar. Vi ger dig den hjälp du behöver när du bokar resan. Det är viktigt att du förljer våra råd och bokar med hjälp av projektledarna och regerningen, och inga andra tjänster.

VACCINATIONER

Du behöver ett grundskydd och vaccin mot Gula Febern. Observera att du måste kunna visa ett intyg på att du är vaccinerad mot Gula Febern (ta med ditt gula vaccinationskort) för att få komma in i landet. . Vi vill även att du  är vaccinerad mot stelkramp, polio, hepatit A och B samt tuberkulos. Vi vill att du har med dig malariatebletter som du tar under hela resans gång. Prata med en lälare om vilken malariamedicin som passar dig bäst.

Kontakta alltid din läkare eller vaccinationscentral i god tid innan avresa för aktuell information!

Fakta

Om resan

Det här projektet utgår från byn Mdawi, en av de mindre byarna utanför storstaden Moshi. Här kommer du att få chansen att hjälpa unga kvinnor hitta sin röst och plats i samhället och samtidigt får du lära dig om Massajfolket som bor i området. Resan riktar sig till dig som vill hjälpa till på riktigt i ett projekt som vunnit priser och samtidigt uppleva den rika kulturen i Tanzania.

 

Du får lära dig mer om de sociala strukturer som finns i landet, och de utmaningar som både pojkar och flickor möter i vardagen. Det finns möjligheter att påverka och umgås med både unga män och kvinnor i tonåren och vara både en vän och förebild som lär flickor självständighet och pojkar respekt. På resan får också chans att utforska möjligheterna som området erbjuder och du kommer knyta livslånga vänskapsband med andra volontärer.

 

Projektet i Mdawi har hyllats internationellt för dess påverkan och resultat. I centrum för aktiviteterna ligger utbildning för unga tjejer, träning i självständighet och hjälp med självförtroende, hälsa och sexualkunskap samt att skapa trygghet för unga kvinnor och mycket, mycket mer. Vissa tider på året kommer du även få jobba med NAFGEM, en organisation som kämpar för att skydda flickor från könsstympning och ofrivilliga äktenskap.

 

Arbetet bedrivs i olika projektgrupper som stärker flickor och kvinnor på olika sätt: I Ungdomsgruppen träffar ni lokala flickor och pojkar och arbetar med frågor som jämställdhet, hälsa och familjeplanering. I de tre Kvinnogrupperna utbildas änkor och ensamstående mödrar och målet är att starta verksamheter som ger egna inkomster. I Språk- och utvecklingsgruppen handlar insatserna om att öka kvinnors läs- och skrivkunnighet och att ge språkkunskaper i främst engelska vilket både ger självförtroende och möjlighet till arbete.

 

Vi ser gärna att du är social och vänlig och att du brinner för kvinnors rättigheter. Att komma i kontakt med människor i tonåren är viktigt eftersom den perioden präglar hela livet. Att ge unga flickor modet att stå upp för sig själva och möjligheter att ta plats är centralt för landets och samhällets utveckling. Det är även viktigt att du kommer med ett öppet sinne, människorna du kommer arbeta med har minst lika mycket att ge tillbaka. Det gör resan till en oförglömlig upplevelse.

 

Under helgerna kommer du även ha tid till att åka runt i området, njuta av naturen och vildmarken runt det majestätiska berget Kilimanjaro och uppleva kulturen och maten i staden Moshi. Du har nära tillgång till staden och allt den erbjuder och lika nära till safariturer i vildmarken. Vi rekommenderar att du tar dig tid att utforska allting som området har att erbjuda.

Schema och boende

BOENDE:

Du blir hämtad på flygplatsen när du landat och får skjuts till Mdawi och volontärhuset som kommer att vara ditt hem den närmaste tiden. Volontärboendet ligger nära till alla projektplatser. Huset har tillgång till dusch och toalett och du delar boendet med andra volontärer. Handdukar, sängkläder och myggnät finns på plats och personal finns tillgänglig dygnet runt. Ni får tre mål mat om dagen som lagas av lokala kockar.

SCHEMA:

Morgon och eftermiddagsaktiviteter. På morgonen träffar volontärerna först Språk- och utvecklingsgrupper och därefter någon av Kvinnogrupperna. På eftermiddagarna arbetar volontärerna med Ungdomsgrupper. Kvällarna har du tid till att utforska byn tillsammans med vänner och helgerna är lediga.

Geografi

Tanzania ligger på Afrikas östkust, och gränsar mot Uganda, Kenya, Moçambique, Kongo, Malawi, Rwanda och Burundi. Landet har även en lång kust mot indiska oceanen. Framförallt är landet känt för sin unika natur ed stora djungler, vida savanner, vackra sjöar och bergskedjor med uråldriga vulkaner och Afrikas högsta berg Kilimanjaro, som ligger nära Mdawi.

 

I landet talas över 100 språk, varav swahili är det största. De många stammarna och kulturerna gör att ingen plats i Tanzania är den andra lik. Landet har även påverkats av handelsmän från arabiska halvön, som tros ha besökt landet redan på 700-talet. Tanzania blev koloniserat av Tyskland och England under det sena 1800-talet, och fick självständighet år 1961. Landet var då känt som Tanganyika. Det moderna Tanzania är rikt på kultur och är ett populärt resmål för turister och forskare som vill komma nära folket och naturen. Nästan 32% av landets yta är reservat för djur- och växtliv. Landet har flera tusentals arter av vilka många är utrotningshotade.

 

Utöver Kilimanjaro hör delar av den legendariska sjön Lake Victoria till listan på sevärdheter i landet. Ön Zanzibar utanför Tanzanias kust är delvis självständig även om den tillhör landet. Hit går lokalflyg och färjor och det är lätt att ta sig ut och uppleva den så kallade Kryddön med sina kritvita stränder, turkosa vatten och vackra korallrev.

 

 

KLIMAT:

Klimatet i Tanzania beskrivs som tropiskt, och temperaturen är mild jämfört med grannländerna. I vissa delar av landet kan det sjunka så lågt som 10 grader Celsius, men i Mdawi blir det sällan kallare än 20 grader. Under den varmaste perioden, mellan November och Februari, kan det bli upp till 30 grader varmt. Mellan oktober och december samt mellan mars och maj är det regnsäsong i norra Tanzania och Mdawi.

18446802_1358834684210104_14264375615764
32672408_1706424366117799_49011022822941
27654441_1611148542312049_14629820369792
Screenshot 2019-06-09 at 22.04.30
Volunteer Teaching
43730601_1903378519755715_81847431854072
Tanzanian Banner
SAM_0014
P9130528
kellie seedling workshop
DSC02039
Computer class 1
43730592_1903355176424716_27010328414283
43643461_1903378529755714_87827865778698
20229896_1423478464412392_81851794462558
Om resan
Schema och boende
Geografi
bottom of page